Project kerstyoga

Dinsdag 26 december, tweede kerstdag, is het zo ver: PROJECT KERSTYOGA! Op deze dag worden er door het hele land (stoel)yoga events georganiseerd bij verzorgingsinstellingen. Yoga docenten met een passie voor mensen en yoga doen mee met dit initiatief om er voor te zorgen dat er niemand (daar gaan we voor!) alleen hoeft te zijn met kerst. Hoe leuk en dankbaar.
Waarom? Good karma punten! Geintje. Je doet mee aan #projectkerstyoga omdat yoga en mensen jouw passie zijn. Je doet mee omdat JIJ het als 'kind and loving human being' belangrijk vindt dat iedereen een fijne en gezellige kerst heeft. Met dank aan Paula van Stoelyoga Nederland wordt er onder alle initiatiefnemers één opleiding tot stoelyoga docent (t.w.v. € 175,00) verloot.

Swingende instructie video

Project Kerstyoga zoekt yogadocenten die op tweede kerstdag kerstliefde willen brengen bij zorginstellingen door middel van yoga, muziek en dans. Samen met Stoelyoga Nederland is deze gave dans ontwikkeld. Doe een warming up, besteed aandacht aan de instructies en werkt toe naar de dans op het nummer Jingle Bells van Frank Sinatra!

Let's rock this Christmas together!

Together we make the world a more loving place

Ik nodig iedereen uit om met mij mee te doen! Hieronder vertel ik meer over het op poten zetten van een event. Trek 45 minuten voor het event zelf uit met een klein beetje voorbereiding, dan ben je er al! Doe je mee? Zet je dan aanwezig op de Facebook event pagina en stuur een mailtje met je naam (yogaschool) en de verzorgingstelling waar je naartoe gaat naar lotte@theyoganomad.nl
Go! Facebook event

Organiseer een event

Ben jij yogadocent en wil je meedoen aan dit warme en leuke initiatief? Organiseer dan zelf een yoga event onder de naam PROJECT KERSTYOGA op dinsdag 26 december 2017. Dit kan door op deze dag een (stoel)yoga les met thee en lekkers* aan te bieden of dit uit te breiden tot een groter event met bijvoorbeeld massages, meditatie, een goodiebag, klankschaal concert, bedenk het maar... van ongeveer 1 – 2 uur. Benader andere mensen en docenten en organiseer samen een mooi event. Geef bekendheid aan je event op social media. *Wijkbudget: Via jouw gemeente kan je een aanvraag indienen voor een wijkbudget voor bijvoorbeeld een cadeautje of iets lekkers voor waar je dit event geeft. Dit wijkbudget gaat op persoonlijke titel en kan je online aanvragen. Informeer bij je gemeente naar de voorwaarden.

Benader een verzorgingsinstelling

Neem zelf contact op met een verzorgingsinstelling bij jou in de buurt. Hoe eerder je dit doet hoe beter natuurlijk. Vraag naar het hoofd activiteiten begeleiding en leg het idee voor. Geef aan dat mantelzorgers en bezoek die dag ook welkom zijn om mee te doen. Wat je nodig hebt is een ruimte, stoelen en indien je daar zelf niet over beschikt een speaker om het nummer af te kunnen spelen. Vaak kan er intern voor koffie en wat lekkers gezorgd worden, spreek dit ook door.

Inhoud event

De stoelyoga kerstdans die speciaal voor dit project is ontwikkeld biedt een rode draad voor het event dat je organiseert. De kerstyoga dans duurt 3 minuten en met de tijd die je nodig hebt om de dans te oefenen ben je zo’n 25 minuten bezig. Ongeveer een uur lijkt ons een mooi uitgangspunt voor het hele event. Dat betekent dus dat je vrij bent om er zelf ook een invulling aan te geven. Denk aan een warming up, ademoefeningen, meditatie oefening die bij jou EN de mensen die je lesgeeft past (let op lichamelijke of geestelijke beperkingen). Bekijk de facebook pagina van het event voor inspiratie!

Deel de kerstliefde met het hele land!

Gebruik je eigen social media kanalen om met de wereld te delen dat jij mensen die het nodig hebben een warm hart toedraagt met kerst maar zet ook onze kracht daarvoor in. The Yoga Nomad zet alle events op de website en facebookpagina. Organiseer je een event stuur dan de volgende gegevens naar lotte@theyoganomad.nl: Naam of yogaschool naam, verzorgingsinstelling waar jij het event organiseert, website en email adres.

What else - vaak gevraagd

• Je wilt graag meedoen maar kunt niet op tweede kerst dag. Voor de gezamenlijkheid gaan we voor zoveel mogelijk events op tweede kerstdag maar als je ECHT niet kunt maar wel mee wilt dan kun je ook zeker de dagen rond om kerst een event organiseren. Hoe meer mensen we blij kunnen maken, hoe beter. • Muziek: het nummer Jingle Bells van Frank Sinatra wordt gebruikt voor de officiële dans. je kunt dit via Youtube (gratis) of Spotify afspelen (neem zelf een speaker mee of vraag dit aan de locatie waar je naartoe gaat). • Deel van te voren en tijdens het event zo veel mogelijk op social media onder #projectkerstyoga. We willen zoveel mogelijk mensen enthousiast maken en inspireren om ook iets leuks of moois te doen voor een ander te doen. • Natuurlijk kun je het evenement samen met iemand (die geen yoga docent is) organiseren. Dit is juist leuk! • Hoeveel deelnemers? Afhankelijk van de ruimte kunnen er naar mijn idee zeker tot zo’n 20 – 25 mensen meedoen. • Doe je mee en woon je in Zeist? Dan kun je via Lotte een budget voor lekkers aanvragen omdat zij al contact met de Gemeente heeft.

Contact mij!

Staat jouw vraag er niet bij, wil je sparren of heb je hulp nodig? Neem dan contact met mij op! Samen maken we er iets heel moois van deze kerst.

Wie doen er mee?

★ Valerie Luttik, Amsterdam ★ Sylvia Esquivel M, Apeldoorn ★ Maria Kool, Apeldoorn ★ Vibien Nathalie Nurwati, Breda ★ Nathalie Beagert, Belgie ★ Joyce Kemper, Zeist ★ Caro Jansen, Zeist, ★ Natasja Slop, Zeist ★