Wordt Gelukkiger in een Mooiere Wereld!

Focus op positiviteit!

Hoe gaat het met de wereld?

Het lijkt niet best te gaan met de wereld. Sla de krant maar open, zet het journaal aan of maak een praatje met iemand bij de bakker. Er zijn oorlogen in volle gang, rampzalige racket lanceringen, farmaceutische bedrijven die winst boven de volksgezondheid stellen, oliemaatschappijen die alleen maar aan zichzelf denken, gevaarlijk narcistische wereldleiders en mensen die van de honger sterven. Pretty fucked up.

Slecht nieuws verkoopt 10 x beter

Natuurlijk moet slecht nieuws gedeeld worden maar volgens mij is de uitvergrotende manier waarop het gebeurt niet nodig. Dit is zo omdat slecht nieuws 10 keer beter verkoopt dan goed nieuws! Als er alleen maar positieve berichten waren dan konden de kranten allemaal opdoeken. Idioot hè?

Maar hoe goed gaat het nou eigenlijk met de wereld?

Fijne vraag. Laten we eens wat feiten bekijken, DIT GAAT GOED: 

  • Wist je dat in 1918 de levensverwachting van iemand in India niet hoger dan 23 lag maar dat dit vandaag de dag is verdrievoudigd?!
  • Of wist je dat Australiërs massaal voor duurzame energie kiezen?
  • Het Wereld Natuur Fonds is ervan overtuigd het aantal wilde tijgers in 2022 verdubbeld is!

lotte van graas

Ook in ons eigen landje zijn er dagelijks genoeg redenen om de vlag uit de hangen. Nederlanders schijnen steeds meer te bewegen, de leefomstandigheden van vleeskippen worden beter en Glennis Grace is door naar de halve finale van America’s got talent (uhhh :p). 

Positieve gedachten

Het zal je niet verbazen dat positieve gedachten een compleet andere energie hebben dan negatieve gedachten. Positieve gedachten zorgen voor energie, vrolijkheid en zijn zoveel constructiever. Beeld je eens in wat het voor de wereld zou doen als we er collectief voor kiezen om ons meer te focussen op het goede dan op het slechte?

Focus op het goede

Begrijp me niet verkeerd, ik vraag je niet om alle narigheid te vergeten of te negeren. Ik vraag je om je focus te verplaatsen naar wat er goed gaat. Om te kijken naar de kansen die er liggen en te genieten van de bewuste veranderingen die al door jezelf of een ander in gang zijn gezet. Want serieus, we leven in een wereld met oneindig veel keuzes en mogelijkheden!

 

Wees dankbaar voor wat er al gebeurd


Ja, de klimaatverandering is een feit maar laten we onthouden dat de wereld vol is met mensen die een verschil willen maken! Mensen die bewust kiezen voor zonne-energie, een vegan lifestyle of een huishouden zonder plastic.

Ja, de wereld stikt nog steeds van daklozen maar laten we niet vergeten dat er elke dag weer nieuwe initiatieven ontstaan om deze mensen te helpen. Dat instellingen als het Leger des Heils en Artsen Zonder Grenzen hun best doen om deze mensen te voeden en te kleden.

Ja, de mode industrie is een van de grootste milieuvervuilers maar ook daar zien we een shift. Er zijn steeds meer prachtige, bewuste initiatieven - als TOMS (Shoes) en Hatsup - die producten met zorg en liefde laten produceren en hun (minder bevoorrechte) medemens laten meedelen in de winst. 

Collectief optimisme geneest de wereld

Als we ervoor kiezen dat alles goed is betekent dat niet dat we in de negeer modus gaan. Het betekent dat we bewust kiezen voor een optimistische houding. Laten we kijken naar wat een ieder al doet in plaatst van met de vinger te wijzen naar wat nog niet gebeurd. Laten we minder praten over problemen en narigheid en meer over dromen, fijne ervaringen en toffe ideeën!

Als je veganistisch bent en op die manier je steentje bijdraagt hoef je bij een barbecue geen bozen blikken te werpen naar mannen die voor een tweede sateetje gaan.

Als jij ervoor kiest om dagelijks niet langer dan 5 minuten te douchen betekent dat niet dat je het recht hebt om je buurvrouw die elke dag een bad neemt te veroordelen en boos te wijzen op waterverspilling.

Als jij met je goede fatsoen altijd boodschappen doet met een organic cotton bag op zak wil dat nog niet zeggen dat de dame in de supermarkt die om een plastic zakje vraagt een onwetende trut is.

Laten we ons best doen om ons best te blijven doen

Jij ziet de wereld vanuit jouw perspectief en dat is oké. Ik zie de wereld vanuit mijn perspectief en dat is oké. Laten we vertrouwen op elkaars beste bedoelingen. Laten we ons best doen om ons best te blijven doen! Elkaar stimuleren en aanmoedigen in plaats van afvallen en veroordelen. Is het überhaupt geen wonder dat we hier allemaal zijn?

 
Alles is goed

Het is belangrijk om jezelf er aan te herinneren dat alles goed is. Denk eens na, als we allemaal zouden geloven dat het NIET goed is, wat moet er dan van de wereld terecht komen? Zijn liefde, vertrouwen en hoop niet het belangrijkste middel voor transformatie? Alles is goed is het mantra dat we nodig hebben.

Heal the World, Make it a Better Place   – Michael Jackson

Laat het eind van dit verhaal het begin zijn van een nieuw verhaal. Verwelkom meer fijne en positieve (nieuws)berichten in je leven, spreek dagelijks dankbaarheid uit en help je mede mens op de goede weg! Thank you. 

ps. ik schreef dit blog speciaal voor het inspirerende Yoga Platform Soulful Yogini!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *