Vertrouw je hart, wees positief & nieuwsgierig

De reis van je leven, een eindeloos avontuur 

De reis van je leven is mooi en spannend. Tenminste, als je er voor kiest om het leven positief en nieuwsgierig toe te treden. Ik noem het leven vanuit je hart.Doe je dat niet, dan voel je je waarschijnlijk vaak onzeker, onaardig, onvervuld en snel geïrriteerd.

Het goede nieuws is dat je er vandaag voor kunt kiezen om vanuit je hart te gaan leven. Waarom? Omdat je hart positief en nieuwsgierig is en die kwaliteiten jou een beter & blijer mens maken!

Als je vanuit je hart leeft

Stroomt de energie vrijelijk door je hele lichaam. Hierdoor kun je groeien, bloeien en jezelf ontwikkelen. Als je je hart volgt geniet je met volle teugen van het moment. Je ervaart enthousiasme voor het leven en ontdekt een diepere dimensie in alle daagse situaties. Het leven kan hard zijn en je voor uitdagingen stellen, maar een open hart helpt je om beter met de uitdagingen om te gaan.

Als je niet vanuit je hart leeft

Dan stagneert de energie en kom je moeilijk vooruit. Je blijft alsmaar tegen dezelfde problemen aanlopen en komt stil te staan. Het zorgt ervoor dat je onzeker en wantrouwend wordt. De onvermijdbare onrechtvaardigheden van het leven kunnen zo de kans krijgen om je in een slachtoffer positie te duwen.

“Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.” - Maria Robinson

Lichte en donkere dagen

Natuurlijk zijn niet alle dagen even licht en gevuld met inspiratie. We hebben allemaal wel eens een slechte dag en dan lijkt er niks leuks of positiefs te benoemen. Toch heb je een keus. Je hebt de keuze om op zo’n dag - juist op zo’n dag! - voor positieve gedachte te kiezen. Denk het, zeg het - en geloof me - voel het! Je hebt veel meer invloed op je leven dan je denkt. Changing your mind will change everything!

positief en nieuwsgierig hart

Tips voor een shitty day:

♥ Uit dankbaarheid voor alles wat er is. Aanvaard dat niet elk geschenk positief is als je het krijgt. Das een nadenkertje he? Maar het is echt zo. Soms doorstaan we een storm om vervolgens in Paradise aan te komen. Dankbaarheid is een van de krachtigste middelen om je hart te openen.

♥ Probeer je hart en ziel in de kleinste dingen te leggen. Denk aan het zetten van een kopje koffie voor jezelf of voor een ander, bloemen in vaasje doen of de kinderen die naar school gaan liefedevol uitzwaaien. Dit soort ‘liefdadigheid’ zorgt ervoor dat de positiviteit ‘stiekem’ toch blijft stromen. Zie het als regendruppel die in een rivier valt. Als het maar lang genoeg blijft regenen wordt de rivier uiteindelijk breder én sterker. Zo werkt het ook met positieve gedachtes.

♥ Ook als dagen of dingen niet zo gaan als jij dat wilt, probeer er dan toch je nieuwsgierige blik op te richten. Belicht de situatie vanuit een ander perspectief: kijk opnieuw en zie andere dingen!

♥ Last but not least, doe yoga (duhuh)! Yoga lost het onzekere, boze of chagrijnige laagje rond je hart langzaam op. Een paar minuten op de mat kan al wonderen doen. Geen inspiratie? Doe een paar zonnegroeten of ga simpelweg 10 minuten in kindhouding liggen. Deze houding maakt je humble en lief, zoals een kind.

♥ Ga zitten comfortabel zitten, recht je rug en plaats je hand op je hart. Tover een Mona Lisa Smile op je gezicht en adem. Adem in- en uit door je neus. Sluit je ogen en blijf 3 minuten zo zitten. Als de tijd voorbij is zeg je 3 keer tegen jezelf: “Ik ben liefde en ik bekijk het leven vanuit een positief en nieuwsgierig perspectief.” Open je ogen. Namasté.

De innerlijke reis

Elke week heb ik tijdens het geven van mijn yoga lessen de gelegenheid om mensen mee op innerlijke reis te nemen. Dit is na ruim twee jaar lesgeven nog steeds niet normaal of gewoon geworden. Tot op de dag van vandaag vind ik dit nog even bijzonder. Het vertrouwen dat studenten mij geven, de liefde en de energie die ik voel stromen, ik vind het ongekend.

Mijn droom versus mijn bange hart

Het organiseren van een retraite - een innerlijke reis in het buitenland - is vanaf het moment dat ik begon met yoga les geven mijn grote droom. Soms blijven dromen dromen, en bij een retraite of retreat komt zoveel kijken dat ik het uitstelde en niet aan durfde te gaan. Waarom? Angst!

Happy Heart

Een week gelden besloot ik mijn angsten los te laten en mijn ondernemende, reislustige hart te volgen. En dus organiseer ik een bijzondere reis. Een reis waarin je leert om minder te denken en meer te voelen. Een reis die je uitnodigt om het leven nieuwsgierig en positief toe te treden zodat je compassievol naar jezelf en naar anderen kunt zijn.

Durf jij het avontuur en de reis die het leven heet aan te gaan? Ik nodig jou uit om stoer te zijn en ook je hart te volgen.

Happy Heart Retreat op Mallorca.

Harte groetjes, Lotte 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *