Een Reislustige Meid, Yoga en heel veel Dankbaarheid!

Een bladzijde uit mijn reisdagboek, 24 februari 2018

Dankbaarheid 

Here I am again. Ik ben in een van de meest (bekende) spirituele oorden van de wereld: Rishikesh in India. Het is de derde keer dat ik hier ben sinds 2016. Het voelt heel goed. De plek heeft – ondanks de drukte en chaos – iets absoluut magisch. De ligging is bijzonder, aan de voet van het indrukwekkende Himalaya gebergte en de Ganga river die erdoorheen stroomt. Niet te beschrijven. Zo dankbaar voel ik me dat ik hier drie en een halve week - stiekem veel te kort want er is zóveel gaafs te doen - kan onder dompelen in yoga, mindfulness en spiritualiteit. 

holy ganga river

Stress door het overweldigende aanbod aan zen-activiteiten

Ondanks - of eigenlijk vanwege - het enorme aanbod aan zen-activiteiten voel ik druk omdat ik me nergens voor heb ingeschreven. Iik kwam er online niet uit, er was zoveel maar het klik moment bleef uit. In Goa, twee weken eerder, greep ik de kans al aan om flink aan mijn eigen practice te werken. 1,5 uur yin en 1,5 uur Hatha every damn day voor drie weken straight! Het was even inkomen, maar het voelde uiteindelijk zo goed. Hier in Rishikesh wil ik wel echt een course doen. Maar welke? 

Blij als een kind 

Tijdens mij tijd in Nederland gaf ik ruim twintig lessen per week. Ik reed van hot naar her met of zonder matten. Het was knallen maar ik genoot. Echter plande ik te weinig tijd in voor mijn eigen practice. Nu is het tijd om een inhaalslag te maken! Ik voel me hier in Rishikesh zoals vroeg – of stiekem nog steeds – als een kind in een snoepwinkel. Water in mijn mond, maar zo moeilijk kiezen!

sleutel tot geluk

Zelfliefde eerst

Ik realiseer me dat ik nu bijna twee jaar yoga docent ben maar pas twee en een half jaar zelf oefen! Mijn practice bestond nauwelijks toen ik in 2015 mijn eerste teacher training van 200 uur volgde. Ik moet mezelf even knijpen want het is echt niet te geloven hoe deze ervaring de koers van mijn leven met 360 graden heeft veranderd. Mijn leven blijft –omdat ik aan het reizen ben – constant aan verandering onderheven. Soms voelt het onrustig maar ik wen er steeds meer aan. Ik ben resultaat gericht en wil soms dingen te snel. Gelukkig lukt me beter en beter om ook echt van het proces te genieten en bovendien om met meer en zelfliefde naar mezelf te kijken. Vaak wil ik te veel, te snel en zo ren ik mezelf soms voorbij maar als je dan vervolgens boos op jezelf wordt schiet het niet op. 

Gewoon lekker menselijk toch? Dat het fijn is om af en toe waardering te krijgen. 

Dankbaar Dutchie

In Nederland had ik mijn yoga bestaan in krap anderhalf jaar goed op de kaart gezet (dankbaar again!) . Zoveel heb ik mogen leren van mijn vaste lessen en studenten bij Yoga & More (Zeist) en Boutique Studio C (Bunschoten). Mijn zelfvertrouwen groeide en ik bleef met zoveel plezier lesgeven. Ik vond inspiratie (voor mijn lessen EN het leven) in letterlijk alles: de natuur, liedjes op de radio, tijdschriften, Pintrest, social media, yoga lessen die ik volgende (al waren het er niet veel), maar zeker ook ontmoetingen en gesprekken met mensen. Het gaf me zoveel energie en vreugde om dit te delen en stiekem toch ook wel om goede respons te schrijven. Gewoon lekker menselijk toch? Dat het fijn is om af en toe waardering te krijgen. Als het maar niet de drive is!

Volg je hart, want het klopt 

De beslissing om nu toch alles STOP – of op PAUZE te zetten - was niet moeilijk maar wel ingrijpend. Wat het oké maakte, was dat ik weet dat het afscheid niet voor altijd is. Ik ben aannemelijk de zomers weer terug in Nederland ben om les te geven. Bij Yoga en More, Studio C, Club Pelikaan Amersfoort en mijn lievelingsplek: Vinkeveen! Aan het prachtige meer bij Lucky Lake Hostel. Dat idee nam mijn angst en onrust weg en wakkerde mijn honger naar het uitbreiden van mijn kennis en het werken aan mijn eigen practice in het buitenland aan.

Voor mij is yoga (les geven) het middel om mensen te bereiken en inspireren om het pad van hun hart te volgen zodat mensen het geluk uit zichzelf kunnen halen.

 Lang leve het avontuur dat het leven heet!

De reis van het leven 

De inner journey is een paar jaar terug begonnen maar nu pakt deze Nomad haar veel te grote backpack weer in. Met haar yogamat in een vrolijk tasje gaat zij met de allerleukste vriend op een outer journey.  Het is tijd om de kraan open te zetten, mijn glas te vullen om straks vervolgens weer heel veel glaasjes vol te schenken. Lang leve het avontuur dat het leven heet!

Namasté, Lotte 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *