Ontdek je Hart van Goud

Ontdek je Hart van Goud

Rode ballonnen & taarten

De reis van het hoofd naar het hart intrigeert & fascineert me. Het liefst zou ik elke dag harte- ballonnen opblazen en de wereld ermee versieren. Ik wil boeken over het hart schrijven, er kleurplaten van maken en rode taarten bakken.

een vrolijk en open hart

Je hart klopt

Sinds mijn hart spreekt en ik – het nog belangrijker -  versta, kan ik niet anders dan er naar luisteren. Ik voel dat het klopt. Het is mijn missie geworden om mensen enthousiast te maken om ook aan deze avontuurlijke reis te beginnen!

Toch ben ik mij ervan ben bewust dat ’je hart volgen’ beslist niet voor iedereen gesneden koek is. Ik schrijf dit artikel om je op een ongedwongen manier kennis te laten maken met de krachten van je hart. Ook deel ik simpele maniertjes om je hart te openen.

Super krachten

 Het hart heeft ongekende krachten. Ik heb het niet over de functie van het fysieke orgaan, want je hart bezit een kracht die dit ver te boven gaat.  Je hart schept liefde en verbind je met jezelf. En met anderen. Via je hart vind je inspiratie. Via je hart vind je jouw weg in de wereld.

lotte van graas yoga

Je hart volgen gaat over jezelf zijn

Als je het pad van je hart bewandeld geniet je met volle teugen van het moment. Je ervaart enthousiasme voor het leven en ontdekt een diepere dimensie in alledaagse situaties. Je bent compassie vol naar jezelf en verbind gemakkelijk met anderen.

Je hart volgen betekent soms ook schijt hebben. Als je op het pad van je hart beland merk je dat je – liefdevol gezegd - steeds minder een boodschap hebt aan wat anderen mensen vinden, denken en zeggen. Je hebt dit leven maar een keer. Je realiseert je dat je je hoofd gebruikt maar je hart volgt. 

Maar je hart volgen – hoe doe je dat?

 Wees dankbaar

Dankbaarheid is een van de kractigste middelen om je hart te openen. Tel je zegeningen. Kun je het even niet bedenken? Wees dankbaar voor het feit dat je vanmorgen bent opgestaan. Dankbaar voor de geur van koffie. Dankbaar voor een bloem. Dankbaar voor je beste vriend.

 Zeg lieve dingen tegen jezelf

Sommige mensen vinden het moeilijk om positieve dingen over zichzelf te zeggen. Probeer het toch! Ga voor de spiegel staan en vuur wat mooie complimenten op jezelf af. Het geeft niet als je er een beetje lacherig van wordt. Je hart volgen wordt makkelijker naarmate je meer zelfliefde en vertrouwen in jezelf ontwikkelt.

 Wees ten alle tijden jezelf

Al ben je nog zo’n vreemde eend in de bijt. Doe je niet anders voor dan je bent en probeer zelfs niet te voldoen aan het beeld dat je van jezelf moet hebben.

 Zoek de stilte op

Dit hoeft niet eens lang te zijn. Je kunt mediteren of als je het niet zo wilt noemen ergens een rustig plekje opzoeken en gewoon even zitten.  Zonder afleiding en met je ogen gesloten.  Adem en voel. Als het stil is kun je de fluisteringen van je hart beter horen.

 Dans & zing

Zet je allerliefste lievelingsnummer op en dans door de kamer alsof er niemand kijkt. Let the happy heart vibes take over!

 Yoga 

Bepaalde asanas openen je borst en daarmee ook je hart. Denk aan: Wild things (zie foto), fishpose, chakra asana. Het zijn houdingen die je uitnodigen om meer te voelen en  minder te denken.


yoga pose the yoga nomad

  Leg je hand op je hart

Dit simpele gebaar heeft daadwerkelijk betekenis en effect. Je hand op je hart leggen vergoot het gevoel van liefde en oprechtheid.

 Geef (liefde)

You get what you give. Het is echt waar. Zelf als je even geen zin hebt om lief of aardig voor iemand te zijn zorgt het meteen dat de liefde bij jou meer gaat stromen als je dit wel doet!

 Vertrouw je gevoel 

Je emoties laten je vaak onmiddellijk weten of dat je op het juiste pad bent. Probeer fysieke sensaties - kleffe handjes, onderbuik gevoel – op te merken en te onderzoeken. 

Probeer eens wat van de bovenstaande tips uit! Ik weet zeker dat het niet voor niks zal zijn. Er is moed voor nodig maar je krijgt er geen spijt van als je je hart je gids laat zijn.

Wil jij vrijer en blijer leven en echt aan de slag met het openen van je hart? Ga dan mee op retreat! Ik organiseer regelmatig yoga-reizen en je bent van harte uitgenodigd om mee op avontuur te gaan. 

ps. Ik schreef deze blog speciaal voor Soulful Yogini. Neem eens een kijkje op hun inspirerende website! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *