Lang Leve het Lieve Huis van mijn Ziel

Vanmorgen (precies een week geleden, ik moet nog wennen aan deadlines) is mijn spiraaltje vervangen. Dat was niet fijn. Sindsdien lig ik op bed. De hele dag al. Even lijkt er niks meer van die fijne body & mind connectie over. Ik was al de hele tijd zenuwachtig maar de ingreep viel – zoals ik stiekem wel wist – mee, maar daarna brak het zweet me uit. Het scheelde niet veel of ik begon te hyperventileren. Gelukkig doe ik veel yoga (hehe) en wist ik er door diep in- en vooral uit ademen niet aan onderdoor te gaan.

Na de ingreep moest ik nog even op de behandeltafel blijven liggen maar er was maar een ding wat ik wilde: naar huis en naar bed om eens lekker een potje te janken! De huisarts hield me tegen: “Slechte reclame als je de spreekkamer uitloopt en in elkaar zakt.” Zo, lekker direct. I like that. “Wat kan u dat schelen dokter? Dit is toch uw laatste week.” reageerde ik op mijn beurt. Auw! Genoeg gelachen, mijn baarmoeder doet pijn en ik wil naar huis.

Ode aan je body!

So here I am, zes uur later en nog steeds in bed. Met drie yoga lessen op de planning waarvan de eerste bijna van start gaat. Even twijfelde ik of ik überhaupt les kon geven. Vriendlief had me tussen de middag een pannenkoek en een theetje op bed gevoerd. Verder had ik me op een angstig bezoek aan de wc na niet verroerd. Ik was wat gaan lezen, leuke opbeurende blogs en websites gelukkig.

Ik besloot ‘het lichaam’ als thema van mijn yoga lessen te bekronen. Na al wat mijn lijf doorstaan had vanmorgen was dat wel het minste: Ode aan de body!

Een mooi lichaam volgens Google

Opzoek zijnde naar een inspirerend artikel of gedichtje om vanavond aan het einde van mijn lessen te delen zocht ik op Google: mooi lichaam. Wat volgde:

  • 7 manier voor een sexy lichaam
  • Motivatie voor een mooi en gezond lichaam
  • Strak lichaam voor vrouwen: handleiding
  • Mooi figuur – 4 tips voor een mooier en slanker lichaam
  • LIF / Mannen wat vinden jullie een mooi lichaam
  • Een strak lichaam, zo krijg je het!

Je bent mooi precies zoals je bent

Oké. Niet bepaald waar ik naar op zoek was en niet bepaald waar ik geïnspireerd door raak. Ik denk mijn studenten ook niet. Superficial as f*uck. Een mooi lichaam? Elk lichaam is een mooi lichaam! Precies zoals het nu is. Met benen om te lopen, een mond om mee te praten en eten, handen om mee te voelen, een hart om mee lief te hebben. Het lichaam is prachtig. Jij bent prachtig zoals je bent. Ik ben prachtig zoals ik ben. En dus besloot ik, na die teleurstellende zoekactie (jammer Google, ik had meer verwacht), een brief aan mijn lijf te schrijven:

De brief aan mijn lichaam

Lief lichaam,
Ik zal goed voor je zorgen. Samen zijn we sterk. We gaan alle kansen pakken om geluk te ervaren. Als het geluk even niet voor het oprapen ligt dan zorgen we er samen toch voor dat we het klein beetje geluk wat er is groots wordt ervaren.

Samen, lief lichaam gaan we bergen verzetten. We gaan het avontuur opzoeken en de wonderen der wereld ontdekken. We gaan coole yoga poses doen zoals op ons hoofd staan en in de split met de benen wijd. We gaan lezen en wandelen maar ook lekker dansen en mooie kleren dragen.  We gaan mediteren en wanneer nodig uitrusten en heerlijk tot ons zelf komen. We gaan alsmaar gelukkiger worden samen, zodat we aan het einde van een prachtige reis die het leven heet kunnen zeggen: We lived life to the fullest! We halen alles uit het leven en zorgen dat we nergens spijt van hebben. Niet van de mooie ervaringen maar ook niet van een beetje narigheid. En zo lief lichaam zullen we samen hand in hand gaan. Jij en ik. Tot de dood ons scheidt.

Je bent het waard

Geef je lichaam vandaag de aandacht, credits en zelfcompassie die het verdient. Dan doe ik dat ook. Je bent het waard. Ik ben het waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *